Reacties

Bericht van de projectontwikkelaar — 4 reacties

 1. Navraag bij de projectontwikkelaar leverde nog de volgende verduidelijking op:
  De bypass door het park gaat uitsluitend door de groenstrook van het park, niet over de asfaltweg in het park.

  We hebben enige vertraging opgelopen door extra aangetroffen asbest. Wanneer het sportgebouw zal worden gesloopt is momenteel nog niet geheel duidelijk.

  Volgens de huidige prognose zal de oplevering van de nieuwe woningen ergens in de tweede helft van het 2e kwartaal van 2017 plaats vinden. De start van de tuinaanleg kan wellicht nog tijdens de laatste fase van de bouw starten.

 2. Naar aanleiding van vragen van buurtbewoners over de stagnerende afvoer van puin heeft een woordvoerder van de projectontwikkelaar gereageerd.

  Wij zijn ook niet gelukkig met de situatie dat het sloopafval nog op het bouwterrein moet blijven liggen. We wachten nog op toestemming van de gemeente voor het transport door de Frederiksstraat. Het is helaas niet bekend wanneer deze toestemming er zal zijn. In ieder geval gaat onze aannemer geen afvoer door de poort bij huisnummer 28 uitvoeren.

  Omdat transport door het Vondelpark naar de Amstelveenseweg alsnog werd afgewezen door de gemeente is de enige optie om via de Frederiksstraat en een “bypass” door de groenstrook van het Vondelpark het bouwterrein te bereiken. De Frederiksstraat hoeft hiervoor dus ook niet te worden afgezet. Daarmee is de overlast voor omwonenden zeer beperkt en kan de afvoer van sloopafval met normaal materieel, en dus ook binnen relatief korte tijd worden uitgevoerd.

  Zodra de benodigde toestemming door de gemeente is verleend dan zullen we het buurtblog informeren. Onze aannemer staat dan klaar om het werk dan direct op te pakken.

 3. Vanochtend werd ik onaangenaam verrast doordat de nieuw aangeplante bomen en struiken zonder enig vorm van berichtgeving weer uit onze voortuin werden gehaald door groenbedrijf Pius.
  Over deze actie zijn de bewoners niet ingelicht, wat ik schandalig vind gezien alle narigheid die wij hebben meegemaakt met de storm van 25 juli 2015. Hoe blij wij waren met de nieuwe bomen en struiken! We zijn nu weer terug bij af.
  En wat een kapitaalvernietiging! Ik vraag me af of er enig overleg is geweest tussen stadsdeel West, Zuid en bouwgroep Moonen over deze onzorgvuldige manier van doen. Wat staat ons nog meer te wachten? Dit kan echt niet. Bewoner Frederikstraat 122.

 4. Het is inderdaad heel vreemd en nalatig dat de gemeente de bewoners niet tijdig heeft geïnformeerd over deze actie. Mijns inziens was het ook niet nodig geweest dat over de hele breedte van de groenstrook alle struiken en bomen zijn weggehaald. Uit de hier bovenstaande uitleg van de projectontwikkelaar had ik al begrepen dat de “bypass” niet over het asfalt zou gaan, omdat daar geen vergunning voor kan worden verkregen. Een oplossing zou zijn om de bypass over het voetpad te laten gaan, met een tijdelijke verharding. In dat geval zouden slechts een enkele boom en een paar struiken van de groenstrook tijdelijk verplaatst moeten worden.

  Door de nalatigheid van de gemeente om de bewoners vooraf te informeren over deze veel te radicale aanpak is nu alleen inspraak achteraf mogelijk. De gemeente heeft wel wat goed te maken en als de bewoners van het appartementengebouw bezwaar maken en gehoord worden zou een deel van de groenstrook direct weer terug geplaatst kunnen worden. Dat is ook goed te doen in dit seizoen, zonder dat de struiken en bomen er al te veel onder hoeven te lijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>