Buurtblog Over Fred en Zo is gestart in het voorjaar van 2014 op initiatief van Otto Munters. Inmiddels zijn Otto en Marion verhuisd naar Arnhem. Zie dit bericht.

“In 2014 schreef Otto: ik woon aan de Overtoom en kijk uit op het binnenterrein tussen Frederikstraat en Zocherstraat.
Otto 4Het is een levendige buurt met veel mogelijkheden die het leven prettig maken hier. Helaas is er weinig contact met buurtbewoners, iedereen wil zo snel mogelijk naar binnen vanwege de voortdurende drukte op de Overtoom. Dit buurtblog kan onze buurt minder anoniem maken en misschien kunnen we samen meer voor elkaar krijgen. Zoals bijvoorbeeld een schonere straat, meer groen en zoveel mogelijk rust aan de achterzijde van onze woningen. Het initiatief van de Frederikstuin steun ik van harte. Mijn wens is dat het verwaarloosde binnenterrein, waar we nu niets te zoeken hebben, met hulp van buurtbewoners getransformeerd kan worden in een mooie, groene en rustige gezamenlijke binnentuin voor jong en oud. Met veel bloemen, groenten en kruiden. Een plek waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten voor een praatje, tijdens werkzaamheden aan de tuin, het oogsten van de groenten, het plukken van kruiden voor de maaltijd of gewoon tijdens een kleine wandeling om van de tuin te genieten. Zo kan er meer sociale cohesie ontstaan in onze buurt en leren we elkaar beter kennen. Het buurtblog kan daar ook op andere manieren aan bijdragen. Het blog staat open voor allerlei ideëen van buurtbewoners en zelf heb ik al een aanzet gegeven onder de diverse menuhoofden. Het doel is onze buurt mooier, schoner, vriendelijker en groener te maken.  Met elkaar, voor mekaar!”

Als gevolg van veel gezamenlijke inspanningen door buurtbewoners is de opening van de Frederikstuin op 9 juni 2018 een feit!  Zie dit bericht.

Wie doet er mee?
Wie vind het leuk om aan het buurtblog mee te werken en zo onze buurt nog levendiger te maken.
Denk bijvoorbeeld aan een interview met een buurtbewoner of schrijf een berichtje over een gebeurtenis. 
Laat het ons weten!   Email:  redactie@overfred-enzo.nl

 

 


Reacties

Colofon — 1 reactie

 1. Goedendag,

  Graag zou ik een moestuin willen huren

  Mijn telefoonnummer is 0684875891

  Gelieve contact met mij te willen opnemen.

  Groetjes,
  Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>