De generatietuin

Generatietuin

Op 6 april 2010 werd de eerste generatietuin in Nederland geopend: een tuin waarin ouderen samen met kinderen van scholen of naschoolse opvang uit de buurt tuinieren. Zij verbouwen groenten en fruit, zaaien kruiden en bloemen, en oogsten en eten uit de tuin. De kinderen die naar de generatietuin komen, hebben er al een hele lesdag opzitten. Bij de generatietuin staat de beleving centraal: doen in plaats van luisteren. Stadskinderen komen zodoende op een leuke manier met groen en de natuur in aanraking. Spelen in het groen is niet alleen leuk, maar ook gezond. Het draagt er bijvoorbeeld aan bij dat kinderen minder snel te dik worden. De samenwerking tussen kinderen en ouderen in een generatietuin heeft als positief neveneffect dat het isolement waar steeds meer ouderen in verzorgingshuizen in terecht komen, wordt doorbroken. Een succes voor jong en oud!

In de Haagse generatietuin werken Kinderopvang 2Samen en Royal Rustique (Saffier De Residentiegroep) samen. Zij schreven samen met het ministerie van EL&I het Handboek Generatietuin zodat meer generatietuinen kunnen bloeien. Inmiddels zijn er generatietuinen in Amersfoort, Utrecht en Velp.

⬅︎ Terug naar Home
⬅︎ Terug naar Voorbeelden


Reacties

De generatietuin — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>