De kok, de kweker, zijn vrouw en hun buurman

De kok en de buurman

Rondom de collectieve tuinen in de Lodewijk van Deysselstraat, die voorheen ontoegankelijk waren, brengen een groep kunstenaars en ontwerpers ‘de boer, de ontwerper en de kok’ bij elkaar  door samen groenten te kweken, te koken met buurtbewoners, workshops te geven en kunst te exposeren. De kunstenaars hebben laten zien dat je met groen meer kunt doen dan er een hek om te zetten. Een initiatief van bewoners zelf!

Drie maanden na het begin van het project is de tuin onherkenbaar! Zoveel bewoners hebben in ‘hun vierkante meter’ een echte moestuin gecreëerd, van courgette tot radijs, sla en komkommer, alles groeit volop. Nu is er genoeg groenafval om aan de compost te gaan werken volgens de Perma-cultuur. Het doel van Perma-cultuur is samenwerking tussen de mens en haar omliggende natuur gericht op een lange termijn overleving van beide. Met Perma-cultuur kun je een lekkere eetbare tuin ontwerpen die niet alleen mooi, maar ook nuttig is. En je kunt ook flink wat energie en geld besparen in je huis. (afbeeldingen: Stedelijk Museum en Annick van Ommeren-Marquer)

Zie ook: Geheugen van West

 

⬅︎ Terug naar voorbeelden

 


Reacties

De kok, de kweker, zijn vrouw en hun buurman — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>