Reacties

Frederiksstraat aanvoerroute bouwwerkzaamheden — 6 reacties

 1. De projectontwikkelaar had op de bewonersbijeenkomst vorig jaar gezegd dat de aanvoerroute via het Vondelpark zou lopen. Dit is een heel ander verhaal. De Frederiksstraat is helemaal niet geschikt voor zwaar bouwverkeer. Hoe moet dat samengaan met autoverkeer van bewoners die alleen maar achteruitrijdend de straat kunnen verlaten? En met al het fietsverkeer naar het Vondelpark? En met het brengen en ophalen van de kindjes die overdag naar kinderdagverblijf Dromelot gaan?
  Ik begrijp dat bouwverkeer toestaan in het Vondelpark ook een zware ingreep is. Er werd indertijd gezegd dat dit alleen in een beperkt tijdvenster in de ochtend zou gebeuren, als het rustig is in het park. Dat lijkt mij toch een beter plan dan al het zware bouwverkeer en ook nog het lichte bouwverkeer via de Frederiksstraat te laten verlopen.

  Wat vinden bewoners van de Frederiksstraat hiervan?

 2. Wat een gek verhaal. Ik weet ook dat er is gezegd, dat er word afgezien van takelen via de Zocherstraat omdat de aan- en afvoer via het Vondelpark geregeld zou zijn!? Alles via de Frederiksstraat is natuurlijk waanzin.

 3. Dit voornemen van vastgoed management Peters van der Vloot staat m.i.
  haaks op hetgeen door de projectontwikkelaar, bij monde van de heer
  Derk Walgemoed expliciet en impliciet is toegezegd, n.l.
  “zorgvuldig omgaan met de omgeving”.
  Vrachtverkeer door de smalle poort 28 in de Frederiksstraat
  en over de binnenplaats is een bespottelijk idee,
  er geeft blijk van totale onverschilligheid t.a.v. alle betrokkenen:
  Dromelot, omwonenden.
  Ingegeven door gemakzucht? Was het misschien lastig om van stadsdeel
  Amsterdam-Zuid toestemming te krijgen voor route via het park ?

 4. Waarom bouwverkeer door een aan te passen fietstoegang naar het Vondelpark als we een fantastische aanvoerroute hebben via de Amstelveenseweg, die ook nu al door politie en brandweer en uitzonderlijk vervoer wordt gebruikt?

 5. Waarom kan het bouwverkeer niet via het Vondelpark ingang Amstelveenseweg en direct naar de bestaande ingang naar het oude schoolgebouw? Wij zien het probleem niet en zijn tegen bouwverkeer via de Frederikstraat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>