PNG IHDRrP6eIDAT8c``@c DR c@ ļ?*#OD3l.HܰSP Ŀ1kOW=l- ѻIENDB` Teleurstellend nieuws. Wat nu? – Over Fred en Zo
 

Reacties

Teleurstellend nieuws. Wat nu? — 5 reacties

 1. Weinig verrassend nieuws. Hoe goed onderbouwd ik de campagne ook vond, en hoe bewonderingswaardig de toewijding van sommige buurtbewoners ook geweest is, mijn respect is groot. Om tegen de gemeente te vechten die inplaats van het ‘Hoogste Goed’ voor allen, alleen maar winst ziet en de projectontwikkelaars naar de mond spreekt, is naar mijn weten een ongelijkwaardig gevecht tegen de ‘proverbial’ windmolens! In de tijd waarin we leven waar alles om geld, macht en winstbejag draait is het verdomd moeilijk om te geloven dat Over-Fred- en Zo ooit een reele kans had gehad. Ik kijk er niet naar uit wat de nabije toekomst ons aan ellende gaat brengen, wij die aan de rand van het bouwterrein wonen. Het zij zo, ik laat me niet wegjagen na 33 jaar. Jammer, maar helaas heeft het positieve geluid van het protest niet mogen baten.

 2. De projectontwikkelaar heeft de voormalige bingohal opgekocht om daar betaalde parkeerplaatsen voor de nieuwe woningbezitters in het oude schoolgebouw te gaan maken. Dat leidt opnieuw tot het verlies van 2 a 3 reguliere parkeerplaatsen in de Zocherstraat omdat de parkeerplaatsen voor de toegang tot die parkeergarage dan geschrapt moeten worden, anders kunnen ze er niet in.

 3. De gemeente stelt in de behandeling van zienswijzen dat de leefomgeving van de omwonenden niet onaanvaardbaar verslechterd wordt door het bouwproject op de ingediende wijze uit te voeren.

  Opmerkelijk is het woordgebruik “niet onaanvaardbaar verslechterd”. Daarmee geeft de gemeente toe dat er sprake is van een verslechtering van de leefomgeving.
  Ook stelt de gemeente dat er een belangenafweging heeft plaatsgevonden. “Wij achten het belang van de aanvrager en het belang voor een duurzaam behoud en gebruik van de gronden en gebouwen groter dan het belang van de omliggende gebruikers”.
  De omwonenden tellen kennelijk in mindere mate mee in de belangenafweging van de gemeente.

  De gemeente zou er ook voor kunnen zorgen dat deze zeer ingrijpende wijziging zo mogelijk gepaard gaat met een verbetering van de leefomgeving voor de omwonenden. De haalbaarheid daarvan is niet eens onderzocht.
  De werkgroep Frederikstuin is zeker niet mordicus tegen het bouwproject, alleen zou ze het graag op een iets kleinere schaal uitgevoerd zien. Zonder de nu geplande intensivering van bewoning op het binnenterrein. En met een verbetering van de leefomgeving van de omwonenden.

 4. Er is geen verbetering.. Alleen maar verslechtering door de jaren heen. Wij als bewoners hebben al moeite met parkeren en onze fietsen normaal ergens weg te zetten.. En nu komen ze ook nog met een parkeergarage voor de NIEUWE bewoners.

  Wij verliezen twee parkeer plaatsen en nog meer PUNT.

  “niet onaanvaardbaar verslechterd”? Nee wat dan? Verbetering? Way to go gemeente Amsterdam.

 5. Bij het tellen van de stemmen voor of tegen de beroepsprocedure is gebleken dat er 4 valse (nee)stemmen bij waren. Deze waren binnen 5 minuten vanaf dezelfde computer gedaan, wat zonder manipulatie niet mogelijk is. De valse stemmen zijn verwijderd.
  Update 16 december:  Opnieuw zijn 11 valse nee-stemmen verwijderd. Achter elkaar gedaan vanaf dezelfde computer in een kort tijdsbestek. Voor de webmaster is dat zichtbaar omdat de IP adressen hetzelfde zijn. IP adressen zijn overigens niet te herleiden tot namen of adressen, dus de stemming blijft anoniem.
  Het maakt het wel extra spannend!   Wie zit er zo in de rats dat er een beroepsprocedure komt?
  Update 17 december:   De stemming is vanaf 00.00 uur gesloten om verdere manipulatie te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>