Reacties

Vleermuizen waargenomen bij bouwlocatie — 4 reacties

 1. In 2012 is een onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van broedplaatsen etc van vleermuizen bij het pand Amstelveenseweg 122. Dit onderzoek heeft plaatsgevonden van 9 september 2011 tot 2 juli 2012 (totaal 4 inventarisaties. Uitkomst: geen broedplaatsen.

  Als een dergelijk onderzoek dient plaats te vinden voor het binnenterrein dan betekent dit niet eerder eventuele bouwplannen totdat er een uitslag is. Laten we dit ondersteunen vanuit het buurtinitiatief! Dient de gemeente dit vooraf aan het bouwen eerst te laten uitzoeken? Wie weet hoe dit opgestart gaat worden?

 2. Melding vleermuizen schoolplein Frederiksstraat.

  Vanuit de flat aan de Frederiksstraat worden al ruim 25 jaar vleermuizen waargenomen.
  Na zonsondergang zie ik ze regelmatig fladderen en als ze zich niet meer vertonen weten we dat ze in winterslaap zijn.
  Blijmoedig melden wij elkaar weer ieder voorjaar wanneer de eerstelingen zijn ontwaakt.
  Om welke soort het gaat weet ik niet, ze zijn vrij klein en helaas te snel om ze te fotograferen.

  Wil Daanen

 3. Melding vleermuizen achterkant Overtoom

  Wij hebben ze ook al meerdere keren gezien.
  S’nachts fladderen ze langs onze balkon op 2 hoog. Heel bijzonder!

  Sandra en Matthijs

 4. Voor een ecologisch adviesbureau help ik regelmatig mee met het inventariseren van vleermuizen. Wanneer bomen gekapt of gesnoeid moeten worden, of er panden gerenoveerd of afgebroken worden, dient er altijd zo’n onderzoek uitgevoerd te worden.

  Dat er in en om de Zocherstraat vleermuizen vliegen, is geen verrassing (en ook niet zo bijzonder Sandra & Matthijs, maar wel leuk om te zien natuurlijk!). Zodra het gaat schemeren en de straatverlichting aan gaat, vliegen ze uit om te jagen. Het gaat in de meeste gevallen om de Gewone Dwergvleermuis. Maar in het Vondelpark komen nog andere soorten voor (er hangen daar ook vleermuiskasten) die wellicht buiten het park jagen. Ze vangen o.a. een hoop muggen die mij ’s nachts niet meer wakker kunnen zoemen.

  Dat ze ergens rondvliegen is op zich geen probleem: mogelijk jagen ze er op insecten, of vliegen ze in een ‘rechte’ lijn door naar zo’n jachtterritorium. Voor een inventarisatie is het van belang om te weten of er vleermuizen gebruik maken van de gebouwen of van de bomen om in te verblijven. Zo hebben vleermuizen meerdere slaapplaatsen, en hebben ze daarnaast plekken waar ze overwinteren of hun kraamkamer hebben. De ene soort verkiest openingen in bomen, andere soorten zitten lieven tussen (bak)steen.

  Dankzij de (wettelijke) maatregelen die vleermuizen beschermen, gaat het over het algemeen goed met ze. Wie meer wil weten over vleermuizen, vindt veel informatie op http://www.vleermuis.net.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>